shopping-bag Cosul de cumparaturi (0)
Item-uri: 0
Subtotal : 0,00 lei
Vedeti Cosul Verifica
KEYNOTE

Hermes sfideaza piata de lux

Hermes International (HESAY) a declarat recent ca ultimul sau an fiscal a fost “exceptional”, chiar daca sectorul bunurilor de lux a intampinat probleme din cauza incetinirii vanzarilor in Europa legate de atacurile teroriste si de pietele din ce in ce mai competitive din China.

Compania franceza de bunuri de lux, renumita pentru esarfele sale de matase, a declarat ca veniturile au trecut de 5 miliarde de euro pentru prima data in 2016, atingand pragul de 5,2 miliarde de euro.

Venitul operational a crescut cu 10% pana la 1,7 miliarde de euro, iar profitul net a crescut cu 13%, ajungand la 1,1 miliarde de euro, a adaugat grupul de la Paris.

Fondul Hermes a castigat 10,14% in ultimele trei luni, cu mult peste procentul de 8,28% pentru indexul S & P Global Luxury.

“Ne-am descurcat foarte bine in 2016, peste asteptarile noastre, si intram in 2017 pe o baza solida, insa vom ramane precauti in eventualitatea unui mediu incert”, a declarat Directorul Executiv Axel Dumas in cadrul unei conferinte.

Cresterea din acest an a fost determinata de succesul departamentelor Leather Goods (articole realizate din piele naturala) si Saddlery (imbracaminte si accesorii pentru echitatie) ale marcii de lux.

Vanzarile de genti, echipamente de calarie, agende si alte articole din piele au crescut cu 14% pana la 2,6 miliarde de euro, in timp ce departamentul de parfumuri al brandului Hermes a inregistrat o crestere de 8,5%, veniturile fiind de 261,9 milioane de euro.

In schimb, vanzarile de esarfe de matase si textile a fost puternic afectata in prima jumatate a anului de atacurile teroriste din Europa, care au avut efecte negative asupra turismului.

Hermes s-a alaturat altor case de lux care au raportat o crestere a vanzarilor, in ciuda unui inceput dificil in 2016. Grupul francez LVMH (LVMUY) a raportat o crestere a veniturilor cu 5% in 2016, inregistrand suma record de 37,6 miliarde de euro, iar profitul operational a crescut la 7 miliarde de euro.

“Pe termen mediu, in ciuda incertitudinilor din punct de vedere economic, geopolitic si monetar in crestere din intreaga lume, LVMH confirma un obiectiv ambitios de crestere a veniturilor la cursurile de schimb constante”, a afirmat brandul Hermes.

Lasa un raspuns

1 × 5 =