shopping-bag Cosul de cumparaturi (0)
Item-uri: 0
Subtotal : 0,00 lei
Vedeti Cosul Verifica
KEYNOTE

Diamantele – tipuri de taieturi

Deoarece formele diamantelor sunt foarte diferite, doar caracteristicile unice ale acestora determina calitatea fiecarei forme. Analizati formele de mai jos pentru a afla cum sa recunoasteti cel mai frumos diamant. Daca aveti intrebari suplimentare, nu ezitati sa contactati unul dintre consultantii de diamante Swiss Diamond care va pot ajuta sa gasiti diamantul perfect.

Round

Diamantul rotund este de departe cea mai populara si mai cercetata forma de diamant disponibila astazi. Timp de aproape 100 de ani, taietorii de diamante au folosit teorii avansate ale comportamentului luminii și au facut calcule matematice precise pentru a optimiza stralucirea dintr-un diamant rotund. Pe langa faptul ca este forma cea mai populară și mai cautata, un diamant rotund va va oferi, de obicei, o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste echilibrarea taierii, a culorii si a claritatii. Pentru a maximiza strălucirea unui diamant rotund tradițional, alegeti unul din cele doua taieri clasice si un grad de polishare de cea mai buna calitate.

Princess

Aceasta este cea mai populara forma de diamant. Luminozitatea sa frumoasa si taierea unica o face favorita pentru inelele de logodna. Taietura Princess are indicate mai multe colțuri si are în mod tradițional o forma patrata. Atunci cand alegeti un grad de culoare, luati in considerare ca in timp ce pretul unui diamant rotund J-color este exceptional, culoarea poate fi putin vizibila in colturi. De asemenea, diamantele taiate in forma Princess pot varia foarte mult prin felul in care sunt taiate, acestea fiind patrate sau rectangulare. Pentru o forma Princess patrata, cautati rapoarte de lungime-latime intre 1 si 1.05. Daca preferati mai mult o forma dreptunghiulara, cautați rapoarte de lungime-lațime mai mare de 1.10.

Emerald

Ceea ce face aceasta forma diferita este pavilionul sau, tăiat cu fatete dreptunghiulare pentru a crea un aspect optic unic. Datorita fatetei sale mai mari, deschise, aceasta forma evidentiaza claritatea unui diamant. Daca alegeti un smarald cu un grad mai scazut de claritate, cum ar fi SI, asigurati-va ca ati revazut parcela de claritate pe certificatul de diamant. De asemenea, diamantele taiate Emerald pot varia foarte mult in modul în care sunt taiate. Daca preferati o taietura Emerald cu un contur patrat, cautati un diamant taiat tip Asscher.

Asscher

Aceasta forma unica este aproape identica cu Emerald, cu exceptia faptului ca este patrata. De asemenea, aceasta forma are un pavilion care este taiat cu fatete dreptunghiulare in acelasi stil cu Emeraldul. Daca alegeti claritatea SI, asigurati-va ca vedeti parcela de claritate pe certificatul de diamant, deoarece aceasta forma evidentiaza  claritatea diamantului. Atunci cand alegeti un grad de culoare, luati in considerare ca, in timp ce prețul unui diamant rotund J-color este exceptional, culoarea poate fi putin vizibilă in colturile sale.

Marquise

Forma unui diamant Marquise poate maximiza greutatea caratului, oferindu-va un diamant mult mai mare. Acest diamant prezinta un set frumos, cu pietre laterale in forma rotunda sau in forma de para, iar lungimea marcajului face ca lateralele sa para lungi si mai subtiri. Pentru a gasi dimensiunea pietrei Marquise pe care o doriti, cautati raportul lungime-latime potrivit. Raportul lungime-latime va determina conturul diamantului sau cum va arata atunci cand este privit de sus. Pentru cele mai traditionale diamante Marquise, cautati raportul lungime-latime intre 1.75 si 2.25.

Oval

Un diamant oval are o stralucire frumoasa, asemanatoare unui diamant rotund. Diamantele ovale sunt, de asemenea, foarte populare deoarece lungimea lor poate accentua degetele lungi si subtiri. Raportul lungime-latime va determina conturul diamantului sau cum va arata atunci cand este privit de sus. Pentru cele mai traditionale diamante ovale, csutati raportul lungime-latime intre 1.33 si 1.66.

Pear

Acest diamant este denumit, de asemenea, lacrima – pentru punctul sau ascutit si capatul rotunjit. Aspectul unic al formei de para permite o alegere populara pentru o varietate de bijuterii cu diamante. Daca alegeti o forma de para alungita, forma diamantului creeaza un efect subtil de degete subtiri. Pentru cel mai traditional diamant in forma de para, cautati un raport lungime-latime intre 1.45 si 1.75.

Heart

Inima este simbolul iubirii. Un aspect unic al diamantului in forma de inima il face o alegere distinctiva pentru o varietate de bijuterii cu diamante. Pentru a gasi dimensiunea formei de inima pe care o doriti, cautati raportul lungime-latime in cautarea noastra interactiva cu diamante si pe pagina detaliilor fiecarui diamant. Pentru un diamant an forma de inima mai traditional, cautati raportul lungime-latime intre 0.90 si 1.10.

Cushion

Aceasta forma unica a fost populara pentru mai mult de un secol. Pietrele de diamante (cunoscute si sub denumirea de diamante “pernate”) au colturi rotunjite si fatete mai mari pentru a-si spori stralucirea. Aceste fatete mai mari evidentiaza claritatea diamantului, deci daca alegeti un grad de claritate SI, asigurați-va ca ati revazut parcela de claritate pe certificatul de diamant. Pietrele de diamant taiate sunt disponibile in forme variind de la patrat la dreptunghiular. Pentru un diamant taiat in forma Cushion, cautati raportul de lungime-latime intre 1 si 1.05. Daca preferati mai mult o forma dreptunghiulara, cautati rapoarte de lungime-latime mai mari de 1.15.

Contact Swiss Diamond:

Bd. Nicolae Balcescu nr. 24

office@swissdiamond.ro

www.swissdiamond.ro

Lasa un raspuns

20 − 5 =