shopping-bag Cosul de cumparaturi (0)
Item-uri: 0
Subtotal : 0,00 lei
Vedeti Cosul Verifica
KEYNOTE

De ce sa mergi la sauna in sezonul rece

Specialistii Hydroline recomanda sedintele petrecute in sauna, mai ales in anotimpul rece, pentru ca nu exista riscul de a raci.

Sauna uscata este din ce in ce mai practicata, aceasta putand fi instalata cu usurinta chiar in intimitatea propriul camin. Sauna presupune trei pasi: incalzire, racire si repaus. Este recomandat ca acest proces sa fie repetat intre 1-3 ori, in functie de toleranta, pentru cele mai bune rezultate.

Faza de incalzire se refera la timpul propriu-zis petrecut in sauna. In faza de incalzire: muschii se relaxeaza, transpiram si odata cu secretia sudorala eliminam o buna parte din toxinele acumulate in corp, vasele sanguine periferice se dilata din pricina temperaturii inalte, acumulam caldura in corp si crestem oxigenarea intregului organism. Astfel ca febra musculara dispare, durerile articulare se amelioreaza (de exemplu durerile de spate, de genunchi, de glezne, de sold), iar pentru cei care sufera de maini si picioare reci sauna devine o adevarata terapie, creste rezistenta sistemului cardiovascular la supraincingere a corpului, stimuleaza, in timp, rata de regenerare a organismului, efecte asupra cresterii imunitatii.

Faza de racire este urmatorul pas, care consta in petrecerea a 8-12 minute intr-o incapere racoroasa, cu aer proaspat sau aerisire eficienta, iar la finalul acestei faze se va face un dus cu apa rece.

Ce se intampla in organismul nostru in timpul fazei de racire: creste saturatia de oxigen in sange, relaxare psihica, senzatie de stimulare, cresterea tonusului vascular, preventia si ameliorarea varicelor usoare, cresterea rezistentei sistemului cardiovascular la variatii de temperatura, mai ales in timpul dusului rece, cresterea rezistentei la frig, mai ales la cei care prezinta maini si picioare reci, stimularea sistemului imunitar.

Faza de repaus dureaza intre 10-15 minute, fiind importanta pentru aclimatizare si poate fi realizata in orice sala unde va simtiti confortabil sau chiar la vestiare, in aceasta faza organismul revenindu-si la starea initiala.

Cand este contraindicata sauna: atunci cand exista afectiuni contagioase, boli cardiace si hipertensiune severe, boli inflamatorii acute, infectii febrile sau contagioase, tulburari ale circulatiei sanguine la nivel cerebral, boli de piele, epilepsie, glaucoma, boli sexuale, tumori, boli venoase cornice.

Pentru mai multe detalii, vizitati www.hydroline.ro

E-mail: sales.buc@hydroline.ro

Lasa un raspuns

four × three =