shopping-bag Cosul de cumparaturi (0)
Item-uri: 0
Subtotal : 0,00 lei
Vedeti Cosul Verifica
KEYNOTE

Colectia de ceasuri legendare Santos by Cartier

O emblema a luxului, a stilului si un etalon al statutului, Santos este unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate modele de ceasuri create vreodata de Cartier. Cu o poveste rupta parca dintr-un film cu aspiratii de Oscar, Santos a devenit in decursul unui secol, un nume asociat cu brandul insusi si unul dintre cele mai renumite ceasuri ale tuturor timpurilor.

Lansat in anul 1904 la Paris, in cadrul unei gale fastuoase, in nota obisnuita a lui Louis de Cartier, care a avut loc in incinta renumitului Musee de l’Air, Cartier Santos este unul dintre primele ceasuri dedicate pilotilor din istorie. Este dedicat si creat special pentru prietenul sau, pilotul brazilian Alberto Santos-Dumont. Acesta si-a dorit sa poata citi ora in timpul zborului, fara efort, intr-o vreme in care ceasul de buzunar domina industria. Astfel, ceasul Santos, si ulterior colectia Santos, reprezinta fundatia pe care s-a cladit prietenia de o viata dintre cei doi.

Cu un design distinct si foarte diferit de orice exista pana atunci – demn de indrazneala unui vizionar, o legenda in zilele noastre, Santos, desi lucrat in detaliu de Cartier, avea un aspect industrial, datorita suruburilor vizibile in care era prins bezelul.

Lucrat in aur, in atelierele casei Cartier, Santos emana inca de atunci statutul pe care il oferea oricui avea sa il poarte. Cu o carcasa patrata, Art Deco, ceasul a fost un succes instant pentru publicul larg, iar Santos a intrat in productia de serie a Cartier, fiind unul dintre cele mai longevive, mai iubite, mai recunoscute si mai inspiratoare modele ale tuturor timpurilor.

Relansat in 1979, Santos s-a reinventat la maniera in care popularitatea modelului, deja uriasa, a crescut exponential intr-un timp record. Elementul de inovatie era unul care nu era nici pe departe caracteristic marcii. Cartier, o reputata casa de bijuterii, care lucra totul numai in metale pretioase, lansa un ceas din otel, cu bratara de otel, accentuand aspectul industrial al ceasului, inclusiv prin pastrarea motivului suruburilor din bezel, pe zalele bratarii. Un risc asumat, care ar fi putut sfarsi in orice fel, varianta din otel a Santos a condus la explozia vanzarilor, la cresterea fulminanta a notorietatii modelului, la transformarea sa intr-un “must have” si practic la reinventarea unui ceas care se bucura deja de statutul de legenda.

Cu un aspect elegant, dar care devenea sportiv, Santos a inceput sa se adreseze unui public din ce in ce mai larg, mai tanar si mai dornic de a lua contact cu casa Cartier prin intermediul unui produs atat de neconventional. Numele de Santos era dintr-o data pe buzele tuturor si, mai ales, la incheieturile unui public din ce in ce mai numeros.

Santos a fost in productie continua de peste un secol, fiind unul dintre putinele ceasuri care s-au putut identifica si care au putut reprezenta o marca de talia Cartier pentru atata vreme, casa pariziana fiind probabil singura capabila sa invoce o astfel de istorie in intreaga industrie orologera.

In prezent colectia a fost scoasa din productia de serie, insa editiile limitate si creatiile speciale continua sa pastreze vie flacara aprinsa acum mai bine de 100 de ani de prietenia dintre cei doi pionieri si vizionari ai secolului XX.

Sursa: www.cellini.ro

Lasa un raspuns

five × four =