shopping-bag Cosul de cumparaturi (0)
Item-uri: 0
Subtotal : 0,00 lei
Vedeti Cosul Verifica
KEYNOTE

Must-see: 5 atractii turistice de vazut intr-o viata

Bucuria de a trai acel “joie de vivre” elogiat de francezi, precum si simplistul “il dolce far niente” se regasesc in descoperirile pe care le traim cu ochiul, trupul si sufletul. Frumusetile naturale si arhitecturale se regasesc in toate colturile lumii, adunand anual mii de turisti curiosi sa le descopere tainele si legendele.

Fa-ti timp sa admiri ansamblurile arhitecturale ale lumii, care au invins timpul si care nu contenesc in a surprinde si a starni admiratie:

1. Tower Bridge, Londra

Deasupra Tamisei se inalta semet acest pod, care a servit drept decor pentru numeroase productii cinematografice. Lesne de inteles, se regaseste in proximitatea Turnului Londrei, iar pe cat de spectaculos este ziua, pe atat de romantic este noaptea, scaldat de sute de lumini. Dincolo de grandoarea estetica, privelistea pe care o ofera asupra Londrei va ramane mult timp intiparita pe retina, fiind de-a dreptul surprinzatoare!

2. Grand Place, Bruxelles

In sufletul capitalei belgiene, atmosfera vibranta, forfota si arhitectura transforma o simpla vizita intr-o experienta turistica in sine. Piata Mare din Bruxelles face parte din patrimoniul mondial al UNESCO, fiind privita indeaproape de catre fascinanta cladire a primariei. Mai mult, daca esti norocos si ajungi aici in luna august, vei fi impresionat de intinderea nesfarsita de flori, reprezentand o traditie respectata din 1971.

3. Catedrala Sfantul Vitus, Praga

Peste 525 de ani a durat construirea impresionantului lacas, fiind considerat cel mai important din Cehia. In trecut, sub acoperisul sau, aveau loc fastuoasele ceremonii de incoronare a regilor si reginelor Boemiei, in incinta existand cripta regala, sarcofagul Sfantului Ioan Nepomuk si capela Sfantului Wenceslas. Acesta din urma este decorata cu pietre semipretioase si picturi religioase, datand din 1364. Intr-unul dintre colturile acesteia exista o mica usa, prevazuta cu 7 lacate, care duce catre Camera Coroanei, unde sunt depozitate bijuteriile coroanei.

4. Zidul Berlinului, Berlin

Construit in 1961, zidul a fost destinat separarii celor doua Germanii, detinand initial peste 155 de kilometri, iar, in prezent, ramanand doar cateva bucati. Regasesti aici East Side Gallery, o galerie de arta in aer liber, Memorialul zidului Berlinului, un muzeu care evoca perioada intunecata a istoriei si, desigur, Charlie Point, punctul prin care se facea trecerea din Berlinul de Est in cel de Vest. Istoria recenta a Germaniei pare sa se astearna in fata ochilor, astfel ca nu trebuie sa ratezi aceasta incursiune.

5. Palatul Pena, Sintra

Sintra este situat la aprox. 20 de kilometri de cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca, beneficiind de o pozitionare pitoreasca, de constructii suprinzatoare care au pastrat patina timpului, de cele mai frumoase castele si palate. Mixul arhitectural si cromatic al Palatului Pena te teleporteaza in basmele copilariei, impresionand prin ale sale cupole, arcade, basoreliefuri si privelisti asupra intregului. Nu doar castelul in sine te va cuceri, ci intreg domeniul, tesut pe marginea parcului, a lacurilor, pavilioanelor si a curtii interioare.

Sursa: TUI TravelCenter

Lasa un raspuns

3 × five =