shopping-bag Cosul de cumparaturi (0)
Item-uri: 0
Subtotal : 0,00 lei
Vedeti Cosul Verifica
KEYNOTE

Noua faţă Dior

Dior Homme SS19 este scrisoarea de dragoste a lui Kim Jones pentru luxul nemuritor”, scrie hypebeast.com despre cea mai nouă colecţie a casei de modă Dior, prezentată chiar în acest weekend la Paris. Semnată de designerul Kim Jones, care-şi face astfel debutul ca director creativ la Dior, după opt ani petrecuţi în slujba brandului Louis Vuitton, Dior Homme SS19 este o colecţie îndrăzneaţă ce face apel la tradiţia casei Dior dar care şi aduce prospeţime prin ideile şi combinaţiile de culori şi materiale propuse de Jones.

“Colecţia se bazează pe viaţa personală a domnului Dior”, a declarat Jones mărturisind că intenţia  fost aceea de a suprinde dualitatea personalităţii designerului Christian Dior.

Identitatea feminină ce caracteriza casa Dior a fost transformată astfel într-una cev amai masculină, rezultând o îmbrăcăminte mai lejeră, cu umeri rotunzi, cu forme relaxate şi nasturi laterali. Colecţia înseamnă traducerea unei identităţi tipice feminine de couture într-un idiom masculin”, explică Jones care a încercat să surprindă “masculinitatea contemporană”.
Modele cu elemente decorative identice celor din tapetul din primul boutique Dior au fost folosite pe jachete; elemente botanice reflectând dragostea lui Dior pentru horticultură au fost aplicate pe mai multe articole vestimentare; faimoasa tăietură folosită chiar de Dior a inspirat croiala şi numele noului sacou, Tailleur Oblique; rozul şi griul, nuanţe sinonime cu brandul, s-au regăsit în aproape toate hainele colecţiei.

O abordare estetică ce descrie un bărbat mult mai relaxat faţă de imaginea ceva mai aspră a bărbatului promovată până nu demult de Hedi Slimane sau Karl Lagerfeld.
Cămăşi de bumbac cu elemente florale, tranch-uri din din tul şi organza brodate, pene aplicate pe materiale fine sunt câteva din creaţiile sofisticate ale colecţiei din care nu au lipsit nici accesoriile, inspirate de asemenea din biografie lui Christian Dior, aşa cum sunt brelocurile în formă de oase de câine prin care designerul de bijuterii de la Dior, Yoon Ahn, face trimitere la câinele preferat al designerului, Bobby.

Vă imaginaţi, aşadar, că show-ul de la Paris a fost unul cât se poate de interesant anunţând o nouă direcţie în vestimentaţia masculină Dior şi aducând în lumină una dintre cele mai cool personalităţi ale modei universale.

Nu aveau cum să lipsească de la o aşa prezentare prietenii buni ai lui Kim Jones: Lenny Kravitz, Robert Pattinson, Joe Jonas, Russell Westbrook, Lily Allen, Luka Sabbat, Victor Cruz, Darren Criss, Will Peltz, Ally Maki, Colton Haynes, Darren Criss, Blondey McCoy, Romy Madley Croft etc.

Sursa: www.life.ro

Lasa un raspuns

three × 1 =