shopping-bag Cosul de cumparaturi (0)
Item-uri: 0
Subtotal : 0,00 lei
Vedeti Cosul Verifica
KEYNOTE

Premieră mondială: Noul supercar McLaren 600LT

McLaren a prezentat în această după-amiază un nou supercar. Noul 600LT devine astfel al patrulea model al companiei din seria Longtail şi păstrează spiritul sportiv transmis de maşina de curse McLaren F1 GTR Longtail pe modelele 675LT Coupe şi Spider (făcut în doar 500 de exemplare şi toate vândute în două săptămâni).

Noul 600LT este realizat pe baza modelului 570S Coupe, dar s-a ales cu o serie de îmbunătăţiri. În primul rând, pentru a corespunde unui reprezentant Longtail, a fost alungit cu 74 mm printr-un nou splitter frontal, difuzor posterior şi un spoiler fixat.

În total, peste 23% din toate elementele caroseriei sunt diferite faţă de cele de pe 570S.

Greutatea maşinii este mai mică cu 96 de kilograme şi constituie 1.247 tone. Acest lucru se datorează unui şasiu monococ din fibră de carbon optimizat, a unor elemente aerodinamice noi din carbon pe caroserie şi a unor scaune sport cu o carcasă din fibră de carbon văzute pentru prima dată pe modelul P1.

A contribuit la cifra redusă şi noul eşapament sport a cărui terminaţii nu mai ies prin bara de protecţie, ci imediat din compartimentul motorului.

Ce ţine de însuşi motorul, noul 600LT este propulsat de un V8 twin-turbo de 3.8 litri, care produce 600 de CP şi 620 Nm de cuplu. Raportul putere/greutate este de 481 CP/tonă. Caracteristicile dinamice nu au fost dezvăluite deocamdată.

Pentru a genera mai multă putere, inginerii McLaren au îmbunătăţit sistemul de răcire şi au redus presiunea din sistemul de evacuare a gazelor de eşapament care este foarte scurt şi produce un sunet mai extrem decât cel de pe McLaren Senna.

Printre alte “bunătăţi” pe care le-a primit se numără o suspensie cu braţe duble din aluminiu forjat, mecanisme de frânare cu o greutate redusă din a doua generaţie McLaren Super Series, anvelope orientate spre performanţe de circuit Pirelli P Zero Trofeo R, răspuns îmbunătăţit la manipularea volanului şi pedalelor etc.

La solicitare se poate implica şi atelierul McLaren Special Operations. Experţii de acolo sunt gata să pună un acoperiş, montanţi şi prize de aer frontale din fibră de carbon, alături de scaune identice cu cele din modelul Senna şi alte opţiuni de personalizare.

Noul McLaren 600LT va fi produs într-un număr limitat pe durata a 12 luni din octombrie 2018. Fiecare va fi asamblat manual la uzina britanică din Woking. Clienţii interesaţi îl pot comanda acum pentru minim 185.500 de lire sterline (210.500 de euro) şi vor primi cadou o zi pe un circuit cu un instructor profesionist.

Prima apariţie publică a modelului va avea loc în iulie la Festivalul Vitezei de la Goodwood.

Sursa: www.autoblog.md

Lasa un raspuns

1 + four =