shopping-bag Cosul de cumparaturi (0)
Item-uri: 0
Subtotal : 0,00 lei
Vedeti Cosul Verifica
KEYNOTE

Anastasia Soare, Ambasadorul României la Hollywood

E excentrică, loială și pune pasiune în tot ceea ce face. Are o poveste de viață fascinantă, este un model de succes autentic și poate deschide oricând orice ușă. Chiar și pe cea de la Casa Albă.

De ce-o iubește toată lumea pe Anastasia Soare, “regina sprâncenelor”? Pentru că Michelle Obama și celebrități precum Penelope Cruz, Oprah, Sharon Stone sau Victoria Beckham își lasă chipul pe mâna ei? Nu. Nu încape nicio îndoială că este un bun profesionist. Dar mai e ceva. Poate pentru că are o casă superbă pe dealurile de la Hollywood, a clădit un imperiu în industria frumuseții și are cam tot ce și-ar putea dori o femeie? Plus o garderobă mai mare decât cea a lui Sarah Jessica Parker din “Sex and The City”? Nu. Anastasia e jovială, autentică și a rămas cu picioarele pe pământ, în ciuda palmaresului său impresionant de realizări. Îi respectă pe cei din jur, nu uită de unde a plecat și nu se ascunde sub poleiala celebrității. “Care-i diferența dintre o persoană care are mulți bani și una care are mai puțini? Asta nu înseamnă că prima e mai fericită. Oamenii cu fumuri nu sunt siguri pe ei și banii n-o să-i facă fericiți niciodată. Trebuie să știi să te faci fericit pe tine, ca să reușești să-i faci fericiți și pe ceilalți”, îmi spune la o cină târzie gătită chiar de ea.

Crede că nu există viața perfectă, că toți oamenii sunt la fel, au doar joburi diferite, și că provocările apar în fiecare zi. Îi admir mentalitatea de luptător, disimulată în trupul de femeie stilată, accesorizată cu un zâmbet viu, o tunsoare tinerească și perle Chanel. “Regina sprâncenelor” are viața la care a visat pentru că a muncit mult, a riscat, a greșit, a plâns, a căzut, s-a ridicat și a luat-o de la capăt. Și nu i-a fost frică. A fugit din țară cu câteva luni înainte de revoluție, în Los Angeles, unde soțul ei, fost comandant de navă, ceruse azil politic cu trei ani înainte. Deși în România avea o situație financiară bună, își dorea să fie liberă, să înțeleagă cine este și să facă ce visează. S-a angajat la salonul Juan Juan din Beverly Hills, unde făcea proceduri cosmetice, deși habar n-avea limba engleză. Soțul ei a fost șofer de taxi o perioadă, dar banii erau puțini și primele șase luni s-a plâns în continuu că abia așteaptă să se întoarcă.

În 1990 i-a venit ideea să caute formula perfectă pentru sprâncene, bazată pe tehnica Golden Ratio, definiția matematică a frumuseții. În 1997 își deschidea propriul salon în Beverly Hills, care a rămas la aceeași adresă până în ziua de azi. Acum brandul Anastasia e prezent în 2.500 de magazine numai în America și în alte țări, de la cele nordice la statele arabe, Australia, Mexic, România și altele. Are agenda plină, iar în perioada evenimentelor de pe covorul roșu se împarte între programările de la salon, cele de acasă și de la reședințele vedetelor. Înainte de Globurile de Aur, când ne-am întâlnit, programul Anastasiei arăta cam așa: sâmbătă, la ora 14:30, Ryan Seacrest și la 17 acasă la Jennifer Lopez. A doua zi, la 10, o pensa prima oară pe Lana del Rey și la 12 o aștepta pe Oprah. De altfel, și în ziua ședinței foto am avut parte de o surpriză.

Naomi Campbell și-a anunțat apariția la ora 14, la ea acasă. A intrat în cameră, a îmbrățișat-o pe Anastasia și mi-a strâns mâna ferm. Top-modelul de 44 de ani tocmai se întorsese din Brazilia, unde făcuse furori pe plajă în costumul de baie. Picioare lungi, tonifiate, piele fermă, look fresh… Nu m-am putut abține să-i spun că arată senzațional. “Ce faci de arăți așa de bine?” “Fac sport în fiecare zi”, mi-a zâmbit. Apoi și-a lăsat sprâncenele pe mâna Anastasiei. A urmat Veuve Clicquot și o discuție relaxată despre premiera din aceeași seară a serialului “Empire”, de Lee Daniels, în care ea joacă un rol important. Bineînțeles, Anastasia era invitată. Așa cum se întâmplă adesea la evenimentele importante din viața prietenelor ei celebre. Dar despre asta mai bine o las pe ea să povestească.

Este vreo vedetă căreia nu i-ai făcut sprâncenele încă?
Una singură, Angelina Jolie.

După shooting ai fost acasă la Amal, soția lui George Clooney. Cum ți s-a părut? 
Mi-a plăcut extraordinar de mult. E deșteaptă, sofisticată și are sprâncene superbe! Arată bine de fiecare dată, nu mi-a venit să cred că nu are stilist.

George Clooney își face sprâncenele?
Voiam să-i zic, dar îl mai las puțin…

Care e prima vedetă cu care ai lucrat?
Cindy Crawford. Acum 24 de ani. Dar atunci nu exista această nebunie cu celebritățile. Nu existau paparazzi. Cele mai mari vedete erau supermodelele. Câteva dintre ele au fost trimise de agenta lor la mine, la salonul la care făceam tratamente cosmetice și epi- lare, Juan Juan, înainte de o ședință foto. Cindy avea 20 de ani. Nu cred că am văzut femeie mai frumoasă. Înaltă, suplă, drăguță, venea și mă pupa și eu habar n-aveam cine este, pentru că noi, în România, nu aveam acces la reviste. După ea au venit Stephanie Seymour, Naomi Campbell, Talisa Soto. Dintre actrițe, le-am stilizat prima oară pe Faye Dunaway și Michelle Pfeiffer.

Care a fost cea mai mare provocare?
Provocări sunt în fiecare zi. E ca atunci când ai pierdut 10 kg și te gândești că după aceea poți să mănânci orice vrei. Nu există așa ceva. Au fost multe perioade grele. De exemplu, când am făcut linia de make-up nu aveam nicio experiență. Nu știam nimic despre finanțe sau despre cum se dezvoltă un produs. Dar am învățat. Lucrând 16 ore în salon, la sprâncene, reușeam să strâng bani pentru a angaja oamenii care știau ce să facă. Așa s-a propulsat afacerea. Învățam și de la ei. Apoi am luat-o și pe fiică-mea. Ei erau profesorii de la care trebuia să învețe tot. De la unul, cum se fac produsele, de la altul, despre cutii sau vânzări.

Ce rol joacă acum Claudia în companie?
E președintele companiei. Se ocupă de marketing, vânzări, administrează afacerea și raportează către mine. A început să lucreze la salon acum 18 ani, în fiecare an în alt departament. Știe orice job din companie. Discutați idei în contradictoriu? Tot timpul. Prietenul ei Tom, care lucrează website-ul nostru, ne-a spus că prima oară când ne-a auzit certându-ne a crezut că n-o să mai vorbim niciodată. Țipăm jumătate de oră și apoi totul e ca înainte. I-am explicat că românii sunt explozivi. În America oamenii nu-și exprimă emoțiile, iar apoi merg o lună la psiholog ca să spună ce probleme au.

De ce-i spuneți Claudiei Norvina?
Pe bunicul ei îl cheama Soare Norve. Când s-a născut Claudia, în 1978, m-am dus s-o înregistrez Norvina. Dar mi-au zis că a dat Ceaușescu un decret și nu putem pune un nume cu rezonanță străină. În fața mea era o femeie care-i pusese fetei ei numele Claudia. Claudia Cardinale era mare vedetă atunci. Și i-am spus Claudia. În România am strigat-o Norvina, aici îi spunem Claudia. Care sunt cele mai mari realizări ale tale? Am reușit să-mi sculptez viața în așa fel încât să fac ce-mi place. În plus, i-am oferit fetei mele un scop în viață. Sunt mulți copii care au bani de la părinți, dar să-ți dea părintele un motiv să te trezești dimineața, să te duci la birou, să faci ceva al tău, e de neprețuit. Teoria mea despre viață este că trebuie să ai visuri. Cu cât ai mai multe visuri și poți să lucrezi la ele, cu atât viața e mai interesantă. Și este esențial să faci ceea ce-ți place, să muncești de plăcere. Asta e cheia fericirii.

Dar cel mai fericit moment din viața profesională?
Anul trecut, când ne-am dus la Casa Albă, la petrecerea de Crăciun. A fost momentul în care am fost cel mai mândră. Și mă gândeam, cât eram acolo: asta e o țară care răsplătește oamenii care fac o diferență. Toată seara ne-am făcut poze. N-am cuvinte să-ți explic ce onorată m-am simțit.

Am auzit că-i faci sprâncenele Primei Doamne a Americii, Michelle Obama…
Da, e adevărat.

Ce vedete te-au fascinat?
Oprah e impresionantă, am învățat multe de la ea. Am cunoscut-o în 1998, când m-au su- nat să-i fac sprâncenele live. Fiică-mea mi-a spus: “Știi că-i e frică să-și penseze sprâncenele și urăște să și le facă?!” M-am dus și a fost ok. E foarte inteligentă, într-o secundă știe cine ești, ce întrebări să-ți pună, care e is- toricul tău. Oamenii care știu cine sunt sunt puternici și nu au nevoie să demonstreze. Și cu cât ai libertatea de a vedea mai mult, cu atât te simți mai mic. Și Sharon Stone e deosebită. Mulți spun că e dificilă. Dar când ajungi la un anumit nivel, toată lumea vrea ceva de la tine și e normal să devii dificil. Cum gestionezi celebritățile dificile? Toate, fără nicio excepție, sunt oameni normali. Doar că au un alt job, sunt talentați în alt domeniu. De ce ar fi ele diferite de tine sau de mine? Fiecare se trezește dimineața, mănâncă, se duce la baie, face aceleași lucruri, doar că avem joburi diferite. Dar nu e nevoie ca cineva să se pună mai sus. Toți ne naștem și murim la fel. Naomi e recunoscută ca fiind una dintre cele mai dificile vedete, dar ea este o ființă sensibilă. Când îi ești apropiată, îți dai seama că toți trag de ea ca de o gumă. Iar vedetele se deschid doar în fața oamenilor despre care știu că nu profită de ele. Și ea e mic copil pe lângă reputația Madonnei. Dar niciodată nu am avut probleme. Eu știu exact cine sunt, ce fac, sunt sigură pe mine. Vedetele lucrează cu mulți oameni, când ai ridicat pensula, știu exact cine ești și ce știi să faci. Dacă te simt nesi- gur, nu mai lucrează cu tine a două oară. Le dau dreptate, trăiesc din imaginea lor. Când ajungi sus, vrei să lucrezi doar cu cei mai buni, nu mai ai răbdare și nici nu-ți permiți.

Tot timpul ai fost așa de sigură pe tine?
Nu mi-a fost teamă niciodată să lucrez cu vedetele. Dacă vrei să-ți faci munca perfect, nu poți să lași emoțiile să pună stăpânire pe tine. Cel mai bun exemplu de concentrare este al Nadiei, când a luat primul zece din istoria gimnasticii. Eu când am început să pensez, trebuia să găsesc formula perfectă pentru mine, nu pentru alții. Dacă cineva îmi spunea că vrea sprâncene mai subțiri, îi explicam de ce nu se poate. Acum o lună m-am întâlnit cu managerul de la Juan Juan și mi-a zis: “Mai ții minte cât de exigentă erai cu vedetele?” Faye Dunaway a venit și stătea pe trei telefoane, iar eu i-am spus: “E dificil pentru mine să-mi fac munca dacă ești pe trei telefoane”. Am preferat să o pierd de clientă, decât să nu-mi fac treaba perfect. Cum te descurci cu paparazzi? De când cei de la tmz.com stau toată ziua în fața salonului, am mai multe programări la mine sau la vedete acasă. Dacă sunt urmărite, le rog să nu vină direct la mine.

Cum stai cu dragostea?
Am întâlniri din când în când, dar nu prea e timp. Am avut o relație cu un tip din Londra, dar e cam greu cu relațiile la distanță. Ai avut o relație și cu Damian Drăghici… Un an, când a fost în LA, în 2005. A intrat în viața mea într-o perioadă în care munceam foarte mult și îmi pierdusem echilibrul. Efervescența lui mă amuza și asta m-a ajutat să ies din perioada mea mai întunecată, spiritual vorbind. Apoi n-a mai mers. Dar m-a ajutat, i-am fost recunoscătoare.

Crezi în tendințele privind sprâncenele?
Teoria mea de a arcui sprâncenele se bazează pe forma naturală a sprâncenelor și pe cea a feței. Indiferent de tendințe, trebuie să ai un anumit fel de sprânceană, care să balanseze forma feței și simetria. Forma trebuie să fie tot timpul la fel. Dacă vrei să schimbi ceva, poți să ți le faci mai închise sau mai deschise. Din nefericire, sprâncenele nu-ți mai cresc și dacă începi să le pensezi mai subțiri, nu mai ai ce face ulterior. Trebuie să fii foarte atentă unde ți le faci. Dacă ai o față micuță, sprâncenele trebuie să fie subțiri, dacă ai pomeți proeminenți, mai groase.

Tentații noi
Acum câteva luni, Anastasia a lansat mono farduri de pleoape în 84 de culori, pe care le poți combina după bunul plac în propria trusă de farduri. În plus, tocmai a lansat rujuri lichide și glossuri de buze într-o paletă apetisantă de nuanțe.

Trusa ideală
Gama de produse Anastasia este foarte variată, de la produse pentru îngrijirea sprâncenelor la farduri, iluminator, eyeliner, la contur pentru pomeți și rujuri. Acestea se găsesc în saloane sau pot fi comandate pe www.anastasiasoare.ro.

Articol preluat din revista “Unica”

Lasa un raspuns

8 + 9 =